قدس آنلاین- گروه استانها: استان قم درگذشته به دلیل قرار گرفتن در مسیر راه ابریشم دارای اهمیت ارتباطی فراوانی بوده است و امروز هم به برکت وجود اماکن مذهبی همچون حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران موردتوجه مسافران از نقاط مختلف ایران و حتی کشورهای مسلمان دیگر قرارگرفته است.
در استان قم بیش از ۳۱۷ مورد تاریخی و مذهبی به ثبت رسیده که به لحاظ جهانگردی مذهبی دارای پتانسیل و جایگاه ویژهای است.
قم برعلاوه بر گردشگری مذهبی که به شکل پر رنگی دیده می شود وبسیار برجسته است دردیگر رشته ها مانند توریسم درمانی،همایشی، بوم گردی می تواند حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد. حال آنکه تاکنون کمترین برنامه ریزی دقیق واصولی برای این مهم صورت نگرفته است ودر نتیجه آن هنوز در این شهر صنعت گردشگری نتوانسته باعث رونق وآبادنی شود و نکته اساسی اینجاست که تاکنون ظرفیت ها وپتانسیل صنعت گردشگری قم نادیده گرفته شده
اشتغال مغفول
نماینده قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ظرفیت های بسیاری از جمله حرم کریمه اهل بیت(ع)، مسجد مقدس جمکران، حوزه علمیه و سایر اماکن تاریخی و گردشگری نقش بسزایی در جذب توریسم مذهبی و ایجاد اشتغال دارد اظهار می کند: توسعه صنعت گردشگری و سرمایه گذاری در این راستا نقش بسزایی در رونق اقتصاد دارد.
حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری در این رابطه بیان می کند: در این حوزه نیز نیازمند رایزنی برون مرزی و تعامل با کشورهای مختلف هستیم تا از این طریق استان قم را به عنوان مقصد گردشگری به جهان معرفی کنیم.
وی با اشاره به این که صنعت گردشگری یکی از راه های صدور فرهنگ است گفت: بسیاری از کشورها امروز با استفاده از این صنعت راه های ارتباطی با کشورهای دیگر را فراهم ساخته اند و به دنبال تعامل فرهنگی و اقتصادی هستند.
وی تاکید می کند: باید زیرساخت های گردشگری مذهبی در این استان تامین شود تا از این طریق بتوان فرهنگ کشورمان را به مردم جهان معرفی کنیم.
وی یادآور می شود: متاسفانه در شهر، تبلیغاتی در خصوص معرفی اماکن تاریخی و جاذبه های گردشگری صورت نگرفته است.
وی بیان داشت: باید تابلوهایی برای معرفی اماکن تاریخی و گردشگری قم نصب و توزیع بسته های فرهنگی در ورودی شهر قم و اماکن پر رفت و آمد زائران انجام شود تا از این طریق بتوانیم گردشگران را با اماکن قم آشنا سازیم.
وی خاطرنشان کرد: صنعت گردشگری نه تنها در حوزه فرهنگی بلکه در ابعاد مختلف در توسعه کشور نقش مهمی ایفا می کند.
ورود نهاد های غیر مسئول
رئیس جامعه هتلها و هتل آپارتمانهای قم نیز از جمله افرادی است که دخالت های متعدد نهادهای مختلف و تعدد متولیان گردشگری را یکی از موانع بر سر راه شکوفایی و رشد این صنعت می خواند.
محمد تقی مستقیمی با ابراز تأسف از رکود کم سابقه هتلهای استان در سالهای اخیر گفت: نهادهای غیر مسئول با اسکان و ایجاد امکانات لازم عرصه را بر هتلداران و مسافرخانههای استان تنگ کردهاند.
وی با راه اندازی ستاد اسکان زائر امری با نیت خیر و با نتیجه نامطلوب است، گفت: این ستاد با این اعتقاد که نباید بابت اسکان زائر هزینهای دریافت کرد عملاً کسب و کار ما را زیر سئوال بردهاند.
وی خواستار تعیین تکلیف و افزایش تعرفه جامعه هتل داران شد و افزود: متاسفانه در ایام خاص هم چون اربعین استقبال مسافران از جامعه هتلینگ قم زیر ۳۰ درصد بود.
نظر شما